Cloud

Cloud Kompetera
 

Kompetera tilbyder hele spektret af cloud-løsninger fra Software as-a-service (SaaS) løsninger over Platform as-a-Service (PaaS) til Infrastructure as-a-Service (IaaS). Hos Kompetera skaber vi overblik og rådgiver om mulighederne med Cloud. Vores erfaring er, at vi som oftest finder en hybrid model for vores kunders infrastruktur bestående af én eller flere cloud services kombineret med egen infrastruktur.

 

Hvorfor cloud?

Uanset hvilke cloud-løsning man taler om, er der fordele, der gælder for alle:

Fleksibilitet. Med cloud løsninger opnår du generelt stor fleksibilitet: Ved softwareløsninger kan du nemt justere på antallet af licenser; ved infrastruktur-løsninger i skyen kan du nemt skrue både op og ned for din løsning; og ved at have en platform i skyen giver det dig f.eks. mulighed for at have et fleksibelt test- og udviklingsmiljø.

Ingen begrænsinger. Ved cloud løber man ikke ind i problemer med begrænsninger på lokale servere.

Ingen stor investering. Med cloud flytter man omkostningen fra Capex (capital expense) til Opex (operational expense), og du kan derfor nøjes med at betale et mindre beløb pr. måned eller kvartal frem for én stor investering.


Cloud service modeller og produkter

 

Software as-a-service (SaaS)
Er applikationer, som man har adgang til via internettet. Fordelen ved at afvikle applikationer i skyen er, at du ikke skal bekymre dig om drift, opdateringer og backup. SaaS er især fordelagtig, når der er tale om meget uddifferentierede software-løsninger, som f.eks. e-mail, eller ved projekter, hvor der er brug for software i en kortere periode. SaaS vil derimod ikke være den rigtige løsning, hvis der f.eks. er tale om hurtig behandling af store datamængder, eller hvis den eksisterende on-premise løsning opfylder organisationens behov.

Som Software as-a-service tilbyder Kompetera Office 365, Exchange 2013, Lync, SharePoint, og Veeam Cloud backup. 

 

Platform as a Service (PaaS)
Kan defineres som en platform, hvor du har adgang til at udvikle og køre nye applikationer eller tjenester. Med PaaS skal du ikke tænke på at købe og vedligeholde den software og infrastruktur, som platformen er bygget på. PaaS er ligesom SaaS, bortset fra at det i stedet for at være software der bliver leveret over nettet, er det en platform for udvikling af software, der leveres over internettet. PaaS er især fordelagtig, når flere udviklere vil arbejde på et udviklingsprojekt, eller hvor eksterne partnere har brug for at interagere med udviklingsprocessen.

Hos Kompetera tilbyder vi bl.a. Microsoft Azure Services som PaaS.

 

Infrastructure as-a-Service (IaaS)
Er en måde at levere Cloud Computing infrastruktur som en ”on-demand service”. I stedet for at købe servere, storage, software, datacenter-plads eller netværksudstyr, køber man disse ressourcer som en fuldt outsourcet service. IaaS vil især være relevant at overveje 1) hvis efterspørgslen på infrastrukturen er meget svingende, 2) I nye organisationer uden kapital til at investere i hardware, 3) I hurtigvoksende organisationer, 4) ved midlertidige infrastrukturelle behov, eller 5) I virksomheder med fokus på at begrænse kapital-udgifterne og at flytte dem til driftsudgifter. IaaS vil derimod som oftest ikke være interessant hvis infrastruktur-behovet er stabilt, så en on-premise eller en hostet infrastruktur-løsning har kapacitet til at opfylde organisationens behov.

Som Infrastructure as-a-Service løsninger tilbyder Kompetera Softlayer fra IBM og virtuelle HP-servere gennem Cloud Factory.

 

Vil du vide mere?
Ring eller skriv til Carsten Lindsted på 39 48 48 18 eller cl@kompetera.dk, hvis du gerne vil have en dialog om cloud-mulighederne i din virksomhed.

Kontakt Kompetera

Kontakt Kompetera og hør hvordan vi kan styrke din forretning.

Kontakt